onlaptop

Reparatii si Service Laptop sector 2

Hosted by onlaptop

Vezi cum trebuie sa ai grija de bateria laptopului tau pentru a prelungi durata de viata.

  • 4
    MEMBERS
  • 8
    MESSAGES
  • 0
    POSTS TODAY

Discussions

Comenzi coliva pentru Bucuresti si imprejurimi

Started 3/30/16 by onlaptop; 115 views.
onlaptop

From: onlaptop

3/30/16

Cautati comenzi coliva pentru Bucuresti, Rosu sau Chiajna? Doriti sa stiti care sunt ingredientele care intra in compozitia unei colive si cum se prepara aceasta? Iata cum. 

Cu toate ca exista unele variatiuni in ceea ce priveste pregatirea colivei, trebuie sa stiti ca ingredientul de baza ramane acelasi. Este vorba despre arpacas, ce reprezinta boabe de grau. Arpacasul se gaseste pe piata usor si este foarte ieftin. Se umfla si isi mareste volumul, asemenea orezului. Daca nu ati mai pregatit niciodata coliva pana acum, este posibil ca atunci cand incercati sa o preparati pentru prima data sa intampinati unele dificultati. Exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont daca doriti sa obtineti in final o coliva ferma, care sa nu curga, sa nu fie imbibata in prea multa zeama. Cred ca aceasta este cea mai frecventa problema cu care se confrunta persoanele are prepara pentru prima data o coliva. 

Pentru a pregati coliva aveti nevoie de 1 kg de arpacas pe care il gasiti de cumparat in orice supermarket si chiar la magazinele mai mici, nuca macinata (cu cat mai multa cu atat mai bine; de preferat tot in jur de 1 kg), zahar (in functie de cat de dulce doriti sa faceti; recomandat sa puneti cam 700-800 grame), un varf de cutit de sare, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si cacao pentru ornat. Optional coliva poate contine stafide, zahar vanilat, nuca de cocos, alune macinate, biscuiti macinati.  In cazul in care va decideti sa folositi stafide, este recomandat sa hidratati putin tinandu-le in apa calda pentru cateva minute. In acest timp ele isi vor mari volumul si vor fi mult mai bune. 

Sigur ca acestea sunt ingredientele pe care le folosim azi pentru a prepara coliva, dar bunicii nostri foloseau doar o parte din ele iar in unele zone din tara mai sarace coliva continea doar arpacas si zahar. 

Pentru preparare, alegeti si spalati arpacasul foarte bine in mai multe ape. Lasati-l la inmuiat cel putin 8 ore (chiar si o noapte). Apoi fierbeti-l la foc mic in suficienta apa (cam 4-5 degete deasupra). Nu acoperiti cratita si cand apa incepe sa scada nu plecati de langa ea caci exista riscul sa se prinda si sa se afume. Dupa ce simtiti ca graul s-a inmuiat suficient, opriti focul si dati la racit pentru cateva ore. Apoi puteti adauga zaharul si restul ingredientelor. 


Comenzi coliva in Bucuresti

Prin urmare, pregatirea colivei necesita ceva timp daca avem in vedere ca este recomandat sa lasam graul la inmuiat pentru cateva ore bune. De aceea, daca doriti sa comandati coliva gata pregatita si ornata pe platou sau in caserole mai mici, puteti suna la 0723.091.061. Comenzile coliva Bucuresti se pot realiza si in regim de urgenta fara sa platiti suplimentar. 

TOP