_V Star 1100 Riders_

Hosted by Sick Mick* (quick_mick)|The V Star 1100 Wiki Knowledge Base

The Very Best Information Source for All Models of the V Star XVS 1100

  • 31660
    MEMBERS
  • 813414
    MESSAGES
  • 0
    POSTS TODAY

Discussions

Runs at 1 /2 choke   Technical-Bikes

Started May-11 by Poppy (R2LL2R); 966 views.
DaveK1661

From: DaveK1661

Jun-3

Have you drained the tank and filled it with fresh gas? I run at least 89 octane. Among all the other suggestions made here, you also might pull the plugs and see if they show signs of running lean, or rich. I doubt yours will be as clean as in this picture- but a white residue is often a sign you're running lean, in which case running at 1/2 choke would make the mixture richer.

Signs Of Your Engine Running Lean | Fiix

Poppy (R2LL2R)

From: Poppy (R2LL2R)

Jun-3

The plugs were black from too much fuel.

Fresh gas this spring. 

It has been suggested that a needle popped out. 

Going to take the tops off to see if one did.

Hopefully it's that simple. 

Thanks for your input, appreciate any help

Jekel

From: Jekel

Jul-1

I find it is usually just easier to change the main and pilot jets every few years to avoid issues like this. Even with stabilizer and some seafoam each year. 

I just fired mine up after a couple years last night with clean carbs and it spit, sputtered for a few miles with all new and carb cleaner. Running much better after a few laps around the neighborhood:-)

Sure I thrilled the neighbors. 

TOP